Hauhon järvet tarvitsevat apuasi

Pro Hauhonselkä ry on vesiensuojeluyhdistys, joka aloitti toimintansa marraskuussa 2016. Sen toiminta-alue kattaa Hauhonselän ja Ilmoilanselän valuma-alueineen. Vesistö on tärkeä Hauhon elinvoimaisuuden kannalta, tärkeä yritystoiminnalle, kalastajille, veneilijöille ja asukkaille virkistyskäytössä.

– Yhdistyksen tavoitteena on saada järvien tila siihen kuntoon, että niiden tilan huononeminen pysähtyy ja vähitellen järvet puhdistuvat. Tavoitteena on Hauhonselän ravinnekuormituksen vähentäminen Vuolujoen, Kirrisen ja Vuorenselän valuma-alueilta puheenjohtaja Markku Saarinen kertoo.

Yhdistys tekee yhteistyötä Vanajavesikeskuksen kanssa, jonka kautta on mahdollisuus saada ELY-ja Leader-rahoitusta suunnitteluun ja toimenpiteisiin.

Pro Hauhonselkä on jo nyt mukana Vanajavesisäätiön Vesistösuunnittelu-PAKKA -hankkeessa, jossa selvitetään kuuden järvensuojeluyhdistyksen alueella sijaitsevien vesistöjen kemiallista ja biologista tilaa, järviin tulevaa kuormitusta sekä suunnitellaan vesistöjen hoito- ja kunnostustöitä ja toimenpiteitä

Markku Saarinen kertoo, että jäsenmäärä kesän alkaessa on noin 100 maksanutta jäsentä. Jäsenmäärän hyvä kehitys on mahdollistanut toimet ulkopuolisen rahoituksen saamiseksi ja suunnittelun ja toimenpiteiden käynnistämiseksi.

Yhdistys esittelee toimintaansa ja kerää uusia jäseniä Niskavuoren markkinoilla 1. heinäkuuta sekä kesätorilla lauantaina 8.7.

– Liittymällä jäseneksi tai tukemalla toimintaamme lahjoituksella tai kannatusjäsenenä olet osaltasi mukana näiden järvien pelastustyössä. On sääli tulevia sukupolvia ajatellen, jos järvien kuntoa ei saada kohentumaan ja huononeminen jatkuu, Saarinen kannustaa.

Yhdistyksen vuosijäsenmaksu on 25 euroa. Jäseneksi voi liittyä lähettämällä yhteystietonsa sähköpostilla pro.hauhonselka(at)gmail.com ja maksamalla jäsenmaksun Pro Hauhonselkä ry:n tilille OmaSp FI11 4924 0010 5834 46.

Yhdistyksen kotisivut ovat osoitteessa http://www.prohauhonselka.fi ja Facebookista yhdistys löytyy haulla Pro Hauhonselkä ry.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s