Haapasaaren sillan uoman avaus

Arvoisa hauholainen vakio- tai kesäasukas tai vierailija

Tänä ja ensi vuonna yhdistyksellä on meneillään hanke, jonka tarkoituksena on avata Haapasaareen menevän sillan uoma. Uoma on kasvanut umpeen, vesikasvien niitto ja juurakoiden poisto ovat aiheellisia, jotta veden virtaus Hauhonselästä paranee. Hankkeen kustannusarvio on noin 14.000 euroa, johon on saatu avustuspäätös n. 7000 euroa ELY:stä. Toinen puoli on siis rahoitettava itse rahalla sekä talkootyöllä. Toteutusaika on vuosina 2018-2019.

Nyt toteutusta uhkaa rahoituksen puute. 2016 perustettu yhdistys ei ole vielä kyennyt varainhankinnassaan keräämään tarpeeksi suuria pääomia näin isojen hankkeiden rahoitukseen, ELY:n avustuksesta huolimatta. Lisäksi Hauhon kalastusalue on rahoittanut hanketta avustuksellaan.

Sinä hauholainen vaki-tai kesäasukas, tai muu vesistöstämme tilasta huolta kantava taho,  haluatko olla mukana rahoittamassa hanketta ja edistämässä Hauhon vesien hyvinvointia? Otamme kiitollisina vastaan pienemmänkin lahjoituksen hankkeeseen, pienistä puroista kasvaa iso joki 🙂

Tilillemme OmaSp FI11 4924 0010 5834 46 voit tehdä lahjoituksen, lisätietoihin Haapasaari.

Hauholla osataan tehdä yhdessä, tehdään se siis tässäkin asiassa. Yhdistyksen tavoitteet ovat kaikkien hauholaisten vaki- ja kesäasukkaiden yhteisiä. Myös liittymällä yhdistyksen jäseneksi, olet aktiivisesti mukana vesien kunnon parantamistyössä ja näin voit nauttia vesistömme virkistys- ja kalastukäytöstä entistä paremmin.

Haapasaaren silta

Näkymä sillalta Hauhonselälle

Näkymä sillalta Lakkiaselälle päin